За нас – историјат

За нас – историјат

  Фирмата Ампласт груп дооел од Охрид постои од Јули 2013 година и се занимаваме со трговија на големо на еколошки воденобазирани лакови за дрвени подови.   Ние сме застапници на палетата на производи за обработка, заштита и нега на дрвени…

Bona Power Drive

Bona Power Drive

Опремете се за стружење до голо дрво Прв од ваков вид, Бона Пауер Драјв (Bona Power Drive) обезбедува двојна моќ споредено со конвенционалните ротациони дискови за стружење. Тоа значи фантастични резултати на стружењето до голо дрво, независно од правецот и техниката. Во комбинација…

Bona Traffic HD

Bona Traffic HD

Врвна заштита на дрвениот под За било кои услови Бона ги подига стандардите повторно – сега со претставувањето на 2-компонентниот  Бона Трафик ХД. Почнувајќи од 1998, Бона Трафик ги надмина сите други лакови со истрајноста на подовите оптеретени со тежок сообраќај –…

Грижа за подобар внатрешен простор

Грижа за подобар внатрешен простор

GREENGUARD сертифицирани продукти GREENGUARD сертифицирањето на животната средина се стреми да помогне во намалувањето на изложеноста на хемикалии со понудување на луѓето на поздрави продукти на кои тие можат да им веруваат. GREENGUARD стандардите се меѓу најригорозните светски емисиони стандарди за производи…

Патот на Бона

Патот на Бона

  1979 – Први чекори со воденобазираните лакови 1994 – Претставување на воденобазирани лепаци 1997 – Формирање на оддел за животна средина 1997 – Претставување на Бона Мега 2001 – ISO 14001 2003 – Ергономскиот Бона Мини Едџ 2005 – Стружење без…

Го истакнуваме најдоброто од дрвените подови

Го истакнуваме најдоброто од дрвените подови

Bona AB (Бона АБ) е семејна компанија формирана во 1919. Со седиште во Шведска, Бона денес е присутна во повеќе од 70 земји низ целиот свет, преку своите филијали и дистрибутери. Бона нуди производи за инсталирање, оддржување и реновирање на…

Лакирајте го подот – за љубителите на “Направи Сам”

Лакирајте го подот – за љубителите на “Направи Сам”

Чекор по чекор: Како да го лакирате дрвениот под Реновирањето на дрвениот под може да изгледа како комплицирана работа, но од друга страна и многу исполнувачка. Следете ги “чекор по чекор” инструкциите и откријте ги убавините кои се кријат во…